Ce atracții turistice poți vedea cu noi în excursii montane
Poți alege din 10 variante de excursii montane
Descoperă toate variantele de excursii montane pe care le oferim sau, dacă nu găsești una pe placul tău, dă-ne un telefon și putem stabili împreună o variantă nouă de traseu.
Excursii montane spre Piatra Arsă
Excursii montane ușoare, potrivite și pentru copii, de la 100 lei/persoană
Bușteni, Belvedere cota 1500, Șaua Dichiu, Rezervația de jnepeni Piatra Arsă, apoi drumeție pe traseu montan de aproximativ o oră spre Babele și Sfinx
Piatra Arsă
De lângă Complexul Sportiv Piatra Arsă pornesc o serie de trasee montane familiare atât turiștilor amatori cât și iubitorilor de munte care preferă poteci puțin umblate. Rezervația de jnepeni este unul dintre cele mai cunoscute și ușoare trasee.
Babele
Babele, o atracție turistică memorabilă, poate cea mai iubită și mai cunoscută locație vizitată de turiști. Accesibilă și cu telecabina, lângă această locație există Cabana Babele, care este închisă temporar, întrucât proprietarul dorește să o vândă.
Sfinxul
O veritabilă emblemă turistică pentru munții Bucegi, Sfinxul atrage în fiecare an mii de turiști, ademeniți de măiestria naturii și de legendele care învăluie acest monument spectaculos.
Excursii montane spre Peștera Ialomiței
Excursii montane ușoare, potrivite și pentru copii, de la 120 lei/persoană
Bușteni, Belvedere cota 1500, Cabana Dichiu, Lacul și Barajul Bolboci, Turbăria Lăptici, Cheile Tătarului, Grota Ursului, Padina, Peștera Ialomiței
Lacul Bolboci
Lacul Bolboci a fost construit artificial, pe cursul râului Ialomița, și se află la cea mai mare altitudine din România și anume 1438 de metri. Chiar dacă a fost creat de om, Lacul Bolboci este la fel de frumos în orice anotimp, înconjurat de masivi muntoși, într-o atmosferă dominată de liniște și aerul de munte.
Grota Ursului
Grota Ursului face parte din ansamblul carstic al peșterii Ialomiței și reprezintă ,,bârlogul” urșilor preistorici. În această zonă au fost descoperite oseminte ale urșilor care au trăit cu 10.000 de ani în urmă.
Padina
Cabana Padina, deschisă tot timpul anului, oferă o perspectivă uluitoare asupra masivilor Bucegi și a platoului Padina. De asemenea, de aici pornesc o sumedenie de trasee montane, cu niveluri de dificultate diferite, atât pentru începători cât și pentru cei care cunosc foarte bine cărările de munte.
Cabana Dichiu
Cabana Dichiu, un loc renumit pentru preparatele sale delicioase rămâne preferat de turiști pentru un popas
Turbăria Lăptici
O rezervație unică în România, o pajiște deosebită și o mlaștină care adăpostește specii rare de plante, cum ar fi salcia de turbă. Acest loc special poate fi vizitat cu ajutorul celor 800 metri de podețe din lemn
Peștera Ialomiței
În peștera Ialomiței se găsesc izvoare cu apa cea mai pură din lume, atestată și dovedită științific. Interiorul poate fi vizitat pe o distanță de aproximativ 400 metri și puteți admira două săli masive, sculptate de apă în piatră.
Excursii montane Brașov
Excursii montane ușoare, potrivite și pentru copii, de la 150 lei/persoană
Bușteni, Cetatea Râșnov, Peștera Valea Cetății, Poiana Brașov, Biserica Neagră, Centrul Vechi
Peștera Valea Cetății
Peștera Valea Cetății a fost amenajată cu un sistem de iluminat unic, cu led, pentru a nu deranja ecosistemul si coloniile de lilieci care și-au făcut aici casă. Potecile sunt realizate din fibră de sticlă pentru a fi sigure și „invizibile”. De asemenea, peștera are o acustică impresionantă, motiv pentru care filamornica Brașov organizează aici concerte fără amplificator.
Centrul vechi Brașov
Cu aerul său cochet, cosmopolit, centrul orașului Brașov se numără printre cele mai vizitate locuri din țară. Strada Sforii, Piața Mare, zidurile cetății sunt doar câteva dintre atracțiile turistice de aici.
Cetatea Râșnov
La Cetatea Râșnov se organizează festivaluri diverse, cum ar fi Festivalul Medieval al Cetății Râșnov, Festivalul de Film și Istorii sau de muzică rock Rockstadt Extreme Fest
Poiana Brașov
Un nucleu pentru activități recreative și un numitor comun pentru iubitorii de munte, libertate și mișcare, Poiana Brașov se animă în special în toiul verii sau în mijlocul iernii.
Biserica Neagră
Biserica Neagră din centrul vechi și istoric al Brașovului, impozantă prin dimensiune și impresionantă prin stilul gotic, poate fi vizitată de turiști tot timpul anului. Clădirea are o vechime de peste 600 de ani și simboluri specifice, păstrate și azi, cum ar fi cristelnița din bronz masiv.
Excursii montane spre Salina Slănic – Săcele
Excursii montane ușoare, potrivite și pentru copii, de la 150 lei/persoană
Bușteni, Salina Slănic, Muntele Verde, Mănăstirea Suzana, Oraș Cheia, Muntele Roșu, Săcele
Salina Slănic
Aerul sărat din salină vă face bine, vă fortifică sănătatea și vă binedispune. Designul modern și organizat face accesul mult mai ușor.
Mănăstirea Suzana
Un loc de odihnă, reculegere, Mănăstirea Suzana impune prin aspectul său îngrijit, refăcut. Dincolo de zidurile mănăstirii viața monahală decurge după regulile proprii.
Muntele Roșu
Pe Muntele Roșu, în luna iunie, când înflorește bujorul de munte, pajiștile se acoperă cu flori și are loc un eveniment unic în lume, prin amploarea sa. Lăsați-vă uimiți de frumusețea simplă a florilor de munte.
Muntele Verde
Legendele spun că aici se află statuia unui dac adormit, care veghează. Dacă acest lucru este sau nu adevărat, vă lăsăm pe dumneavoastră să descopriți.
Oraș Cheia
Orașul Cheia, un oraș pitoresc, cu un farmec aparte, desprins dintr-o carte poștală de pe vremuri, vă așteaptă să descoperiți magia care-l învăluie.
Săcele
Căsuțele din Săcele, așezate cuminți la poalele munților încântă privirile și ascund punctul de plecare pentru numeroase activități în aer liber, cum ar fi saltul cu parapanta, saltul în tandem sau drumeții.
Excursii montane spre Amfiteatrul Transilvaniei
Excursii montane ușoare, potrivite și pentru copii, de la 150 lei/persoană
Bușteni, Prăpăstiile Zărneștilor, sat Peștera, Amfiteatru Transilvania
Sat Peștera
Satul Peștera este un loc idilic, un sat amplasat chiar la poalele munților Piatra Craiului. Aici veți vedea o poveste spusă de natură, cu parfum de copilărie și amintiri de la bunici, șoptite la gura sobei
Prăpăstiile Zărneștilor
Prăpăstiile Zărneștiilor vă așteaptă amețitoare și maiestuoase, cu ziduri din piatră și peisaje uluitoare
Amfiteatru Transilvania
Cuvintele nu pot cuprinde frumusețea răpitoare din acest loc. Amfiteatrul Transilvania trebuie descoperit în tihnă. Doar așa îi puteți pătrunde tainele
Excursii montane spre Piatra Craiului. Turul complet
Excursii montane ușoare, potrivite și pentru copii, de la 150 lei/persoană
Bușteni, Prăpăstiile Zărneștilor, Șirnea, sat Măgura, Ursa Mare, Peștera Dâmbovicioarei, Cheile Brusturețului, Cheile Dâmbovicioarei
Prăpăstiile Zărneștilor
Canionul îngust al Zărneștilor reprezintă un punct de plecare spre Platoul Măgura, cabana Curmătura și Munții Piatra Craiului
Sat Măgura
Adevărata frumuseșe a satului Măgura se descoperă doar la pas, printre căsuțele pitorești, în special la ceas de seară, când lumina apusului amplifică magia acestor locuri de basm
Peștera Dâmbovicioarei
Poveștile cu haiduci și pustnici spun că Peștera Dâmbovicioarei a fost un loc bun de ascunzătoare pentru astfel de eroi.
Cheile Brusturețului
Parte din traseul Cheile Dâmbovicioarei, aceste Chei ale Brusturețului pot fi străbătute în liniște și la pas și de famillile cu copii.
Cheile Dâmbovicioarei
Cheile Dâmbovicioarei, cu o lungime totală de 2 kilometri, reprezintă un traseu frumos și ușor care poate fi făcut și de familiile cu copii. Pereții înalți și înguști sunt spectaculoși
Excursii montane spre Bisericile Fortificate
Excursii montane ușoare, potrivite și pentru copii, de la 150 lei/persoană
Bușteni, Bisericile Fortificate din Transilvania Prejmer și Harman, Rezervația de zimbrii din Vama Buzăului, Cascada Urlătoare din Buzău
Biserica Prejmer
La Biserica Prejmer, atestată din 1218, ai voie să te plimbi pe coridorul interior dintre zidurile cetății. În plus, poți vedea Cetatea Prejmer, care adăposteşte și Biserica Evanghelică Săsească Fortificată din localitate, denumită și bijuteria Transilvaniei. Aceasta este una dintre cele mai bine păstrate fortificaţii din Europa şi cel mai vechi monument istoric. Biserica Prejmer face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și este singurul loc din România notat cu trei stele în faimosul ghid turistic Michelin
Biserica Hărman
Biserica Hărman, un lăcaș de cult al comunității religioase evanghelice, impune prin cele 7 turnuri de apărare și prin turnul cu clopotniță vizibil de la mare distanță.
Rezervația de Zimbrii
Zimbrii, căprioarele și cerbii lopătari care împart împreună o suprafață de câteva zeci de hectare vor repopula Munții Carpați. Accesul se face pe jos, pentru a nu tulbura liniștea animalelor și a respecta condițiile din mediul lor natural.
Cascada Urlătoarea din Buzău
Cascada Urlătoarea din Buzău este un loc turistic în care, în mod paradoxal, te încarci cu energie și te bucuri de liniște, în ciuda numelui care promite agitație și zgomot.
Excursii montane spre Cetatea Rupea
Excursii montane ușoare, potrivite și pentru copii, de la 150 lei/persoană
Bușteni, Cetatea Rupea
Cetatea Rupea
La cetatea Rupea inspiri aerul medieval și ai senzația că un cavaler va apărea din clipă în clipă lăngă unul dintre zidurile cetății sau va stârni un duel în curțile interioare. Masivă, solidă și cu zidurile intacte, cetatea Rupea este una dintre cetățile mai puțin cunoscute din România.
Excursii montane la Cetatea Sighișoara
Excursii montane ușoare, potrivite și pentru copii, de la 150 lei/persoană
Bușteni, Brașov, Cetatea Sighișoara
Cetatea Sighișoara
Cetatea Sighișoara este singura cetate medievală locuită neîntrerupt din Europa. Breslele de negustori și-au păstrat meșteșugul, au schimbat doar modalitatea de a vinde produse, în magazinele de suveniruri.
Scara Acoperită
O scară din lemn, în aparență simplă, însă veți păși pe aceleași trepte pe care au pășit acum sute de ani copiii care urcau pe ea să poată merge la Școala de Sus.
Turnul cu Ceas
Impozant și imposibil de confundat, Turnul cu Ceas din Sighișoara poate fi vizitat și azi. Odinioară vestea apariția dușmanilor, acum se bucură de primirea turiștilor.
Festivalul Medieval
Sighișoara găzduiește în fiecare an un festival medieval autentic, la finalul lunii iulie, anunțat cu emfază de menestrelul cetății. Cavelerii îmbrăcați în costume cu armuri se duelează, spre bucuria copiiilor, iar domnițe și prințese se plimbă printre trecători, în pauzele dintre diferite evenimente recreative la care este invitat publicul în aer liber, în interiorul Cetății Sighișoara.
Excursii montane spre cetatea Făgăraș
Excursii montane ușoare, potrivite și pentru copii, de la 200 lei/persoană
Bușteni, Cetatea Făgăraș, Transfăgărășan, Mănăstirea Curtea de Argeș, Mausoleu Mateiași
Cetatea Făgăraș
Cetatea Făgăraș, aproape perfect păstrată, considerată de Mihai Viteazul ”cetate de scaun” are fortificații militare medievale, ziduri masive, turnuri de apărare și coridoare interioare care pot fi vizitate.
Transfăgărășan
Transfăgărășanul, inclus în numeroase tururi și ghiduri turistice pentru frumusețea sa, străbate munții Făgăraș de la nord la sud și face legătura dintre Ardeal și Muntenia.
Mănăstirea Curtea de Argeș
Mănăstirea Curtea de Argeș, un lăcaș de cult ortodox, a fost construită în timpul lui Neagoe Basarab, în perioada 1512-1517 și este învăluită de legenda Meșterului Manole, cel care și-a zidit propria soție în zidurile bisericii.
Mausoleu Mateiași
Mausoleul de la Mateiaș, cunoscut și ca Mausoleul Eroilor, este un monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918.