Ce atracții turistice poți vedea cu noi în excursii montane

Poți alege din 10 variante de excursii montane 

 

Descoperă toate variantele de excursii montane pe care le oferim sau, dacă nu găsești una pe placul tău, dă-ne un telefon și putem stabili împreună o variantă nouă de traseu.

Excursie Piatra Arsă

Bușteni, Belvedere cota 1500, Șaua Dichiu, Rezervația de jnepeni Piatra Arsă, apoi drumeție pe traseu montan de aproximativ o oră spre Babele și Sfinx

Belvedere Cota 1500

Belvedere muntii Bucegi

Un loc incredibil pentru realizat poze, pentru inspirat aerul rece și tare de munte și un punct cheie în alegerea traseelor montane care se realizează pe jos.

Piatra Arsă

Hotel Piatra Arsa

De lângă Complexul Sportiv Piatra Arsă pornesc o serie de trasee montane familiare atât turiștilor amatori cât și iubitorilor de munte care preferă poteci puțin umblate. Rezervația de jnepeni este unul dintre cele mai cunoscute și ușoare trasee.

Babele

Babele munții Bucegi

Babele, o atracție turistică memorabilă, poate cea mai iubită și mai cunoscută locație vizitată de turiști. Accesibilă și cu telecabina, lângă această locație există Cabana Babele, care este închisă temporar, întrucât proprietarul dorește să o vândă.

Sfinxul

Sfinxul din Bușteni

O veritabilă emblemă turistică pentru munții Bucegi, Sfinxul atrage în fiecare an mii de turiști, ademeniți de măiestria naturii și de legendele care învăluie acest monument spectaculos.

Excursie Peștera Ialomiței

Bușteni, Belvedere cota 1500, Cabana Dichiu, Lacul și Barajul Bolboci, Turbăria Lăptici, Cheile Tătarului, Grota Ursului, Padina, Peștera Ialomiței

Lacul Bolboci

Lacul Bolboci

Lacul Bolboci a fost construit artificial, pe cursul râului Ialomița, și se află la cea mai mare altitudine din România și anume 1438 de metri. Chiar dacă a fost creat de om, Lacul Bolboci este la fel de frumos în orice anotimp, înconjurat de masivi muntoși, într-o atmosferă dominată de liniște și aerul de munte.

Grota Ursului

Grota ursului

Grota Ursului face parte din ansamblul carstic al peșterii Ialomiței și reprezintă ,,bârlogul” urșilor preistorici. În această zonă au fost descoperite oseminte ale urșilor care au trăit cu 10.000 de ani în urmă.

Padina

Padina

Cabana Padina, deschisă tot timpul anului, oferă o perspectivă uluitoare asupra masivilor Bucegi și a platoului Padina. De asemenea, de aici pornesc o sumedenie de trasee montane, cu niveluri de dificultate diferite, atât pentru începători cât și pentru cei care cunosc foarte bine cărările de munte.

Cabana Dichiu

Cabana Dichiu

Cabana Dichiu, un loc renumit pentru preparatele sale delicioase rămâne preferat de turiști pentru un popas

Turbăria Lăptici

Turbaria Laptici

O rezervație unică în România, o pajiște deosebită și o mlaștină care adăpostește specii rare de plante, cum ar fi salcia de turbă. Acest loc special poate fi vizitat cu ajutorul celor 800 metri de podețe din lemn

Peștera Ialomiței

Peștera Ialomiței

În peștera Ialomiței se găsesc izvoare cu apa cea mai pură din lume, atestată și dovedită științific. Interiorul poate fi vizitat pe o distanță de aproximativ 400 metri și puteți admira două săli masive, sculptate de apă în piatră. 

Excursie Brașov

Bușteni, Pălincăria Transilvaniei, Cetatea Râșnov, Peștera Valea Cetății, Poiana Brașov, Biserica Neagră, Centrul Vechi

Pălincăria Transilvaniei

Pălincăria Transilvaniei

Palincăria Transilvania, prima distilerie autorizată din județul Brașov, produce pălincă, țuică și rachiu din diverse fructe, precum prune, scorușe negre, căpșuni, struguri, piersici sau mere, cu prețuri cuprinse între 20 lei sticluțele de 40 ml și 250 de lei, pentru sortimente în sticle de 700 ml. 

Peștera Valea Cetății

Peștera Valea Cetății

Peștera Valea Cetății a fost amenajată cu un sistem de iluminat unic, cu led, pentru a nu deranja ecosistemul si coloniile de lilieci care și-au făcut aici casă. Potecile sunt realizate din fibră de sticlă pentru a fi sigure și „invizibile”. De asemenea, peștera are o acustică impresionantă, motiv pentru care filamornica Brașov organizează aici concerte fără amplificator.

Centrul vechi Brașov

Biserica Neagra centrul Brașov

Cu aerul său cochet, cosmopolit, centrul orașului Brașov se numără printre cele mai vizitate locuri din țară. Strada Sforii, Piața Mare, zidurile cetății sunt doar câteva dintre atracțiile turistice de aici.

Cetatea Râșnov

cetatea râșnovLa Cetatea Râșnov se organizează festivaluri diverse, cum ar fi Festivalul Medieval al Cetății Râșnov, Festivalul de Film și Istorii sau de muzică rock Rockstadt Extreme Fest

Poiana Brașov

Poiana Brașov

Un nucleu pentru activități recreative și un numitor comun pentru iubitorii de munte, libertate și mișcare, Poiana Brașov se animă în special în toiul verii sau în mijlocul iernii. 

Biserica Neagră

Cristelnita biserica neagra brasov

Biserica Neagră din centrul vechi și istoric al Brașovului, impozantă prin dimensiune și impresionantă prin stilul gotic, poate fi vizitată de turiști tot timpul anului. Clădirea are o vechime de peste 600 de ani și simboluri specifice, păstrate și azi, cum ar fi cristelnița din bronz masiv.

Excursie Salina Slănic – Săcele

Bușteni, Salina Slănic,  Muntele Verde, Mănăstirea Suzana, Oraș Cheia, Muntele Roșu, Săcele

Salina Slănic

Salina Slănic Prahova

Aerul sărat din salină vă face bine, vă fortifică sănătatea și vă binedispune. Designul modern și organizat face accesul mult mai ușor.

Mănăstirea Suzana

Mănăstirea Suzana

Un loc de odihnă, reculegere, Mănăstirea Suzana impune prin aspectul său îngrijit, refăcut.  Dincolo de zidurile mănăstirii viața monahală decurge după regulile proprii.

Muntele Roșu

Muntele Roșu

Pe Muntele Roșu, în luna iunie, când înflorește bujorul de munte, pajiștile se acoperă cu flori și are loc un eveniment unic în lume, prin amploarea sa. Lăsați-vă uimiți de frumusețea simplă a florilor de munte.

Muntele Verde

Muntele Verde, Dacul Adormit

Legendele spun că aici se află statuia unui dac adormit, care veghează. Dacă acest lucru este sau nu adevărat, vă lăsăm pe dumneavoastră să descopriți. 

Oraș Cheia

orașul Cheia

Orașul Cheia, un oraș pitoresc, cu un farmec aparte, desprins dintr-o carte poștală de pe vremuri, vă așteaptă să descoperiți magia care-l învăluie.

Săcele

Săcele

Căsuțele din Săcele, așezate cuminți la poalele munților încântă privirile și ascund punctul de plecare pentru numeroase activități în aer liber, cum ar fi saltul cu parapanta, saltul în tandem sau drumeții.

Excursie Amfiteatrul Transilvaniei

Bușteni, Pălincăria Transilvaniei, Prăpăstiile Zărneștilor, sat Peștera, Amfiteatru Transilvania

Pălincăria Transilvaniei

Palincaria din Transilvania

Un loc de unde veți putea cumpăra preparate alcoolice distilate, fără conservanți, fără aditivi, făcute la foc de lemne, din fructe precum caise, căpșuni, cireșe, piersici, scorușe negre sau struguri

Sat Peștera

sat Peștera

Satul Peștera este un loc idilic, un sat amplasat chiar la poalele munților Piatra Craiului. Aici veți vedea o poveste spusă de natură, cu parfum de copilărie și amintiri de la bunici, șoptite la gura sobei

Prăpăstiile Zărneștilor

Prăpastiile Zărneștilor

Prăpăstiile Zărneștiilor vă așteaptă amețitoare și maiestuoase, cu ziduri din piatră și peisaje uluitoare

Amfiteatru Transilvania

Amfiteatrul Transilvania

Cuvintele nu pot cuprinde frumusețea răpitoare din acest loc. Amfiteatrul Transilvania trebuie descoperit în tihnă. Doar așa îi puteți pătrunde tainele

Excursie Cheile Dâmbovicioarei

Bușteni, Pălincăria Transilvaniei, Prăpăstiile Zărneștilor, Șirnea, sat Măgura, Ursa Mare, Peștera Dâmbovicioarei, Cheile Brusturețului, Cheile Dâmbovicioarei

Prăpăstiile Zărneștilor

Prăpăstiile Zărneștilor

Canionul îngust al Zărneștilor reprezintă un punct de plecare spre Platoul Măgura, cabana Curmătura și Munții Piatra Craiului

Sat Măgura

sat Măgura

Adevărata frumuseșe a satului Măgura se descoperă doar la pas, printre căsuțele pitorești, în special la ceas de seară, când lumina apusului amplifică magia acestor locuri de basm

Peștera Dâmbovicioarei

Peștera Dâmbovicioarei

Poveștile cu haiduci și pustnici spun că Peștera Dâmbovicioarei a fost un loc bun de ascunzătoare pentru astfel de eroi. 

Cheile Brusturețului

Cheile Brusturețului

Parte din traseul Cheile Dâmbovicioarei, aceste Chei ale Brusturețului pot fi străbătute în liniște și la pas și de famillile cu copii. 

Cheile Dâmbovicioarei

Cheile Dâmbovicioarei

 

Cheile Dâmbovicioarei, cu o lungime totală de 2 kilometri, reprezintă un traseu frumos și ușor care poate fi făcut și de familiile cu copii. Pereții înalți și înguști sunt spectaculoși

Excursie Bisericile Fortificate

Bușteni, Bisericile Fortificate din Transilvania Prejmer și Harman, Rezervația de zimbrii din Vama Buzăului, Cascada Urlătoare din Buzău

Biserica Prejmer

Biserica Prejmer

La Biserica Prejmer, atestată din 1218, ai voie să te plimbi pe coridorul interior dintre zidurile cetății. În plus, poți vedea Cetatea Prejmer, care adăposteşte și Biserica Evanghelică Săsească Fortificată din localitate, denumită și bijuteria Transilvaniei. Aceasta este una dintre cele mai bine păstrate fortificaţii din Europa  şi cel mai vechi monument istoric. Biserica Prejmer face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO și este singurul loc din România notat cu trei stele în faimosul ghid turistic Michelin

Biserica Hărman

Biserica fortificata medievala Hărman

Biserica Hărman, un lăcaș de cult al comunității religioase evanghelice, impune prin cele 7 turnuri de apărare și prin turnul cu clopotniță vizibil de la mare distanță.

Rezervația de Zimbrii

Reervația de zimbrii

Zimbrii, căprioarele și cerbii lopătari care împart împreună o suprafață de câteva zeci de hectare vor repopula Munții Carpați. Accesul se face pe jos, pentru a nu tulbura liniștea animalelor și a respecta condițiile din mediul lor natural. 

Cascada Urlătoarea din Buzău

Cascada Urlătoarea Buzău

Cascada Urlătoarea din Buzău este un loc turistic în care, în mod paradoxal, te încarci cu energie și te bucuri de liniște, în ciuda numelui care promite agitație și zgomot.

Excursie Cetatea Rupea

Bușteni, Cetatea Rupea

Cetatea Rupea

Cetatea Rupea

La cetatea Rupea inspiri aerul medieval și ai senzația că un cavaler va apărea din clipă în clipă lăngă unul dintre zidurile cetății sau va stârni un duel în curțile interioare. Masivă, solidă și cu zidurile intacte, cetatea Rupea este una dintre cetățile mai puțin cunoscute din România.

Excursie Cetatea Sighișoara

Bușteni, Brașov, Cetatea Sighișoara

Cetatea Sighișoara

Cetatea Sughișoara

Cetatea Sighișoara este singura cetate medievală locuită neîntrerupt din Europa. Breslele de negustori și-au păstrat meșteșugul, au schimbat doar modalitatea de a vinde produse, în magazinele de suveniruri.

Scara Acoperită

Scara acoperită Sighișoara

O scară din lemn, în aparență simplă, însă veți păși pe aceleași trepte pe care au pășit acum sute de ani copiii care urcau pe ea să poată merge la Școala de Sus.

Turnul cu Ceas

Turnul cu Ceas

Impozant și imposibil de confundat, Turnul cu Ceas din Sighișoara poate fi vizitat și azi. Odinioară vestea apariția dușmanilor, acum se bucură de primirea turiștilor.

Festivalul Medieval

festival medieval Sighisoara

Sighișoara găzduiește în fiecare an un festival medieval autentic, la finalul lunii iulie, anunțat cu emfază de menestrelul cetății. Cavelerii îmbrăcați în costume cu armuri se duelează, spre bucuria copiiilor, iar domnițe și prințese se plimbă printre trecători, în pauzele dintre diferite evenimente recreative la care este invitat publicul în aer liber, în interiorul Cetății Sighișoara.

Excursie cetatea Făgăraș

Bușteni, Cetatea Făgăraș, Transfăgărășan, Mănăstirea Curtea de Argeș, Mausoleu Mateiași

Cetatea Făgăraș

Cetatea Făgăraș

Cetatea Făgăraș, aproape perfect păstrată, considerată de Mihai Viteazul ”cetate de scaun” are fortificații militare medievale, ziduri masive, turnuri de apărare și coridoare interioare care pot fi vizitate. 

Transfăgărășan

Transfăgărășan

Transfăgărășanul, inclus în numeroase tururi și ghiduri turistice pentru frumusețea sa, străbate munții Făgăraș de la nord la sud și face legătura dintre Ardeal și Muntenia.

Mănăstirea Curtea de Argeș

Mănăstirea Curtea de Argeș

Mănăstirea Curtea de Argeș, un lăcaș de cult ortodox, a fost construită în timpul lui Neagoe Basarab, în perioada 1512-1517 și este învăluită de legenda Meșterului Manole, cel care și-a zidit propria soție în zidurile bisericii.

Mausoleu Mateiași

Mausoleu Mateiași

Mausoleul de la Mateiaș, cunoscut și ca Mausoleul Eroilor, este un monument dedicat eroilor din Războiul de Întregire Națională dintre anii 1916-1918. 

razvan logo
Strada Zamora nr 37A, Bușteni
razvan@excursiimontanebucegi.ro
0731 028 309
0724 254 846
0771 134 031

Sorry, nothing found.

Call Now Button